Naujienos
Mėnesio projektas: „Erasmus+ maisto konservavimas II dalis“
2021-05-02Projektas „Erasmus+ maisto konservavimas II dalis“ ( angl. „Erasmus+ Food Conservation part 2“) buvo apdovanotas 2020 m. Nacionalinių apdovanojimų kategorijoje „Programų „eTwinning“ ir „Erasmus+“ sinergija“.
Projekto veiklos buvo vykdomos 2018-2020 mokslo metais tarp keturių pagrindinių partnerių: Lietuvos (Joniškio „Aušros“ gimnazija), Vokietijos (Berlyno Romain Rolland vidurinė mokykla), Slovakijos (Demandice pradinė mokykla ir darželis) ir Prancūzijos (Baimbridge vidurinė mokykla Gvadelupa salyne Karibų regione).
Projekto tikslas buvo ištyrinėti skirtingus maisto konservavimo būdus, kurie naudojami pasaulyje bei pasidalinti mokslinėmis veiklomis, naujomis technologijoms, naujais inovatyviais mokymo ir mokymosi metodais su partneriais.
Bendradarbiaujant virtualioje erdvėje, o realius eksperimentus vykdant gyvai savo mokyklose buvo siekiama suprasti, kaip vyksta cheminiai ir biologiniai konservavimo procesai pasitelkiant šaltį, druską, cukrų, fermentaciją, rauginimą, alkoholį ir rūkymą.
Kiekvienas projekto virtualus susitikimas buvo skiriamas dviejų konservavimo būdų tyrinėjimui. Paruošiamasis darbas prieš kiekvieną susitikimą būdavo įkeliamas į „TwinSpace“. Susitikimų metu mokiniai iš skirtingų mokyklų pristatydavo tai, ką jie išsiaiškindavo apie skirtingų kultūrų konservavimo būdus.
Projektas buvo naudingas ne tik mokiniams, bet ir mokytojams. Jie pagilino pedagogines žinias, drauge su savo mokiniais tyrinėdami maisto konservavimo būdus, skirtingų kultūrų metodus, mokydamiesi ir naudodami naujus IKT įrankius.
Daugiau įdomios informacijos apie šį projektą galite rasti specialiai projektui sukurtame puslapyje bei „eTwinning Live“.
Projekte partneriavusios mokyklos.